Leren Vilten

Leren vilten is een heerlijke activiteit. Jong en oud, jongens en meisjes eigenlijk vindt iedereen het altijd leuk en spannend om kennis te maken met het vilten. De verwondering bij de eerste keer met je eigen handen van losse wol en zeepsop dat stevige vilt maken. Ook is het bijzonder om met allerlei kleuren heerlijk zachte wol te werken of juist met die nog naar schapen stinkende ruige schapenwol. De afwisseling in de verschillende stadia van het viltproces maken het vilten interessant voor jong en oud.

En het maken van een eigen werkstuk of een gezamenlijk werkstuk speciaal voor iemand of een speciale gelegenheid is natuurlijk ook een fijne ervaring. Voor diegenen die het niet bij een enkele kennismaking met het vilten houden geeft de enorme hoeveelheid mogelijkheden aan technieken en materiaalkeuzes heel veel verrassingen en uitdagingen.

Vilten is voor iedereen!Sinds 2008 verzorg ik workshops voor kinderen en/of volwassenen. Individueel, een klein groepje, maar ook bijvoorbeeld tijdens feestelijke gelegenheden zoals verjaardagsfeest, zomerkamp of familie- of verenigingsweekeind. Ook heb ik enkele workshops gegeven in schoolklas of naschoolse opvang.

In VUmc-Kinderstad verzorg ik regelmatig workshops voor de (zieke) kinderen en hun familie.

In mijn eigen atelier of bij mijn tuinhuis op een volkstuinpark (beide Amsterdam Zuid) kan ik voor een cursus of workshop slechts een klein groepje mensen ontvangen i.v.m. de beperkte ruimte. De mogelijkheden zijn dan o.a. afhankelijk van de ruimte die de te kiezen techniek en werkstuk vragen.

M.i.v. september 2014 worden er workshops/cursussen georganiseerd  op een heel fijne workshop plek in Ouderkerk aan de Amstel. Zie voor meer info en data de ‘Home’ pagina of ‘agenda’.

Sinds 1 december 2018 beschik ik over een groter en heel fijne eigen atelierruimte in Amsterdam – Buitenveldert. M.i.v. februari 2019 zullen daar ook de workshops gaan plaatsvinden.

Als u interesse heeft in een cursus, workshop of kinderfeestje dan kunt u contact met mij opnemen, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.

Zelf heb ik cursussen, workshops en masterclasses  gevolgd bij: Ricarda Assmann, Petra van den Berg, Anneke Copier, Marjolein Dallinga, Annalies van Eerde, Ingrid Garrod, Karin Glaubitz, Claudy Jongstra, Henriëtte van Klinken, Annemie Koenen, Margot van Leeuwen, Charity van de Meer, Lidy Nooij, Adrine Pool, Tanja Reekers, Bertina Slettenhaar en Joke van Zinderen.