Viltworkshops in Ouderkerk aan de Amstel, herfst 2018

Ze gaan weer van start!  Wat later dan eerder gedacht, maar er zijn nu weer  3 verschillende workshops gepland in Ouderkerk op de fijne bijzondere locatie. We zijn te gast in de werkruimte van PotjeToe.

Beginners en mensen die vaker gevilt hebben – Welkom!!  Als je speciale wensen hebt laat het vooral weten.  Er zijn 3 vrijdagen gepland, maar dezelfde workshop is (bij voldoende belangstelling) ook mogelijk op de zaterdag aansluitend op de betreffende workshop.

Programma en meer info ; klik hier  (-en klik vervolgens op de link!!) óf zie hieronder:

 

Viltworkshops in Ouderkerk aan de Amstel, herfst 2018

 

Vrijdag 19 oktober,  13.00 – 16.00    (evt. zaterdag 20 oktober)

‘Kleur de herfst’ –  Kleine pompoen of een Vaas vilten.  Met behulp van  de 3D techniek met een mal vilt je de gewenste (holle) vorm in 1x naadloos. Voor een kleine pompoen werk je vanuit een eenvoudige ronde vorm en kun je je uitleven om met kleuren verschillende soorten wol en eventueel andere vezels de pompoen zo echt mogelijk te laten lijken. Je kunt er desgewenst ook een lichtje in laten branden. Maar je kan natuurlijk ook met andere kleuren een ander bolvormig werkstuk maken op deze manier. Of voor om een bestaande vaas heen vilt je deze middag een ‘hoes’. Dus eerst de mal berekenen en dan met gewenste materialen, kleuren en eventuele extra techniekjes een vaas vilten naar helemaal eigen idee. Ik neem natuurlijk herfstkleuren mee, maar met andere kleuren of naturel tinten wol werken kan ook.

Wanneer je de techniek van het naadloos vilten om een mal beheerst, zijn er ontzettend veel toepassingen mogelijk om 3 dimensionaal werk te maken zonder dat er iets genaaid hoeft te worden. Tassen, hoeden, sloffen en heel veel meer kan op deze manier gevilt worden.

Vrijdag 16 november, 13.00 – 16.00

zaterdag 17 november, 1300 – 16.00

‘Winterlicht’. Deze middag kunnen er lampen of lichtjes gevilt worden die niet alleen een mooi warm vilt uiterlijk zullen hebben, maar ook warm licht zullen geven in deze winterse maanden. Dun vilten is de uitdaging om het licht ook mooi door het vilt te kunnen laten schijnen. Er zijn meerdere mogelijkheden wat materialen en technieken betreft. Windlichtjes of een hoes voor om een bestaand lampje heen. Het meevilten van (iepen)zaden is ook een mogelijkheid. Als je liever een lichtjes snoer wilt maken kan dat natuurlijk ook.

Vrijdag 14 december. 13.00 – 16.00    (evt. zaterdag 15 december       

VERVALT IVM VERHUIZING ATELIER !!

‘Feest vilt’Vilten voor de feestmaand . Er kunnen feestelijke bloembroches gevilt worden , (wijn)fleshoezen, windlichtjes. Misschien heb je meer zin in een fijn warm kussen te vilten of vilt je heerlijk een mooie lap waar een serie kerstkaarten van gemaakt kan worden. Er is veel mogelijk. We kunnen van tevoren even overleggen wat de wensen zijn, dan neem ik de juiste kleuren en materialen mee naar Ouderkerk.

Algemeen

Op mijn website zijn veel voorbeelden en ideeën te vinden van  mogelijke werkstukken en inspiratie. Ook berichten en foto’s over eerdere workshops. www.passievilt.nl

Deze workshops vinden plaats op de locatie in Ouderkerk aan de Amstel (vlakbij buitenplaats Wester-Amstel). Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom!

Kosten: 30 euro per keer, inclusief materialen en koffie/thee. Graag zelf 2 (oude) handdoeken meenemen en een plastic tas/zak.  Er wordt met zeepsop gewerkt; desgewenst een schort meenemen.

Aanmelden en meer info bij Marjolein Hoogendoorn, via www.passievilt.nl  of  020 6625923

Workshops en kinderfeestjes in Amsterdam of andere locatie zijn ook mogelijk.

Mochten genoemde data of programma op bepaalde datum je niet uitkomen laat het dan weten, wellicht kunnen we iets regelen.

Voor de 3 vrijdagen herfst 2018 is het eventueel ook mogelijk de zaterdag  aansluitend aan die data dezelfde workshop af te spreken (bij voldoende belangstelling).

Scroll naar boven