Workshop programma Herfst 2016

IMG_8370 (603x1024)De viltworkshops in Ouderkerk gaan weer van start !

Zaterdag 1 oktober, 13.00 – 16.00

Het is dan Wereld Viltdag & Nationale Kringloopdag !

En dat komt mooi samen in de Q-vilt techniek! Met deze techniek kunnen allerlei verschillende stoffen (bijv. oude lappen, sjaals, kleding) dmv 2 lagen naaldvilt gemakkelijk tot één nieuwe lap gevilt worden. Zelfs stoffen die bij andere vilttechnieken moeilijk vast vilten. Je creëert met allerlei blokjes, stroken of andere vormen je eigen nieuwe dessin.

De dikkere stoffen lenen zich prima voor kussens, kleding, tassen enz en met de dunnere stofjes kunnen er ook windlichtjes of lampen gevilt worden. Niet moeilijk, wel heel leuk om te doen!

Je kunt zelf (dierbare) stofjes meenemen, maar ik neem ook een deel van mijn bonte verzameling  mee, die voor een groot deel uit kringloopwinkels komt 🙂

 

Zaterdag 29 oktober, 13.00 – 16.00   

Kleine pompoen of een Vaas vilten.  Met behulp van  de 3D techniek met een mal vilt je de gewenste (holle) vorm in 1x naadloos.  Voor een kleine pompoen werk je vanuit een eenvoudige ronde vorm en kun je je  uitleven om met kleuren  en eventueel andere vezels de pompoen zo echt mogelijk te laten lijken. Je kunt er ook een lichtje in laten branden. Maar je kan natuurlijk ook met andere kleuren een ander bolvormig werkstuk maken op deze manier. Of voor om een bestaande vaas heen vilt je deze middag een ‘hoes’. Dus eerst de mal berekenen en dan met gewenste materialen, kleuren en eventuele extra techniekjes een vaas vilten naar helemaal eigen idee.

Wanneer je de techniek van het naadloos vilten om een mal beheerst, zijn er ontzettend veel toepassingen mogelijk om 3 dimensionaal werk te maken zonder dat er iets genaaid hoeft te worden. Tassen, hoeden, sloffen en heel veel meer kan op deze manier gevilt worden.

 

Zaterdag 26 november , 13.00 – 16.00

Winterlicht. Deze middag kunnen er lampen of lichtjes gevilt worden die niet alleen een mooi warm vilt uiterlijk zullen hebben, maar ook warm licht zullen geven in deze winterse maanden. Dun vilten is de uitdaging om het licht ook mooi door het vilt te kunnen laten schijnen. Er zijn meerdere mogelijkheden wat materialen en technieken betreft. Windlichtjes of een hoes voor om een bestaand lampje heen. Het meevilten van iepenzaden is ook een mogelijkheid. Als je liever een lichtjes snoer wilt maken kan dat natuurlijk ook.

 

Algemeen

Op mijn website zijn voorbeelden en ideeën te vinden van  mogelijke werkstukken. Ook berichten en foto’s over eerdere workshops. www.passievilt.nl

Deze workshops vinden plaats op de locatie in Ouderkerk aan de Amstel. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom!

Kosten: 30 euro per keer, inclusief materialen en koffie/thee. Graag zelf 2 (oude) handdoeken meenemen en een plastic tas/zak.  Er wordt met zeepsop gewerkt; desgewenst een schort meenemen.

Aanmelden en meer info bij Marjolein Hoogendoorn, via www.passievilt.nl  of  020 6625923

Workshops en kinderfeestjes in Amsterdam of andere locatie zijn ook mogelijk.

Mochten genoemde data of programma op bepaalde datum je niet uitkomen laat het dan weten, wellicht kunnen we iets regelen.

Voor de 3 zaterdagen herfst 2016 is het eventueel ook mogelijk de vrijdagen voorafgaand aan die data een workshop af te spreken.

workshop herfst 2015

 

 

 

Scroll naar boven