Workshop programma Winter 2015

2015Iedereen een gelukkig en creatief 2015 gewenst!

 

En meteen in 2015 start er een nieuwe serie viltworkshops in Ouderkerk aan de Amstel.

Het programma voor de komende 3 maanden ‘Winter 2015’ is nu bekend. Zie hieronder.

Als je zin hebt om mee te doen, laat het me weten. Ook als je interesse hebt maar deze data niet kunt of graag iets anders zou willen vilten. Als je eventuele andere geïnteresseerden kent mag je natuurlijk ook reclame maken 🙂

WINTER 2015:

 

Nu ook op zaterdagmiddagen.

 

Vrijdag 16 januari, 13.00 – 16.00 

Winterlicht. De middag kunnen er lampen gevilt worden die niet alleen een mooi warm vilt uiterlijk zullen hebben, maar ook warm licht zullen geven in deze winterse maanden. Dun vilten is de uitdaging om het licht ook mooi door het vilt te kunnen laten schijnen. Er zijn meerdere mogelijkheden wat materialen en technieken betreft. Een hoes voor om een bestaand lampje heen (bijvoorbeeld de bekende vierkante glazen Ikea lampjes) , maar als je liever een lichtjes snoer wilt maken kan dat natuurlijk ook.

 

Zaterdag 17 januari, 13.00 – 16.00

2D vilten. Deze middag maak je een lap vilt. Prima manier om de natvilt techniek te leren. Er zijn natuurlijk al weer veel mogelijkheden om uit te kiezen. Kleuren, dessins, verschillende soorten wol, extra materialen als versiering. Of misschien al een extra techniek toepassen. Kan allemaal. Van de lap kan bijvoorbeeld een etui, boekomslag of kussen genaaid worden of als versiering op een tas of originele wenskaarten.

 

Vrijdag 6 februari, 13.00 – 16.00

Lekker warm. Voor jezelf (of iemand anders) lekkere warme wanten, polswarmers of een hoofdband vilten. Dun en fijn vilten met eventueel zijde vezels of fijne lapjes stof mee-gevilt of misschien wat ruiger met wolkrullen en andere draden en vezels….

 

Vrijdag 6 maart, 13.00 – 16.00         

Schaal vilten.  Met behulp van o.a stevige bergschaapwol en een speciale manier van de wol neerleggen kan viltend vanuit het platte vlak een schaal gevormd worden. Versieren kan met merinowol, verschillende vezels, draden en lapjes, maar bijvoorbeeld ook met krullen en lokken van verschillende soorten schapen. Even stevig doorvilten, maar leuk om te doen en verrassend resultaat.

 

Zaterdag 7 maart, 13.00 – 16.00        

Vaas vilten. Voor om een bestaande vaas heen vilt je deze middag een ‘hoes’. Met behulp van  de 3D techniek met een mal vilt je de gewenste vorm in 1x naadloos. Dus eerst de mal berekenen en dan met gewenste materialen, kleuren en eventuele extra techniekjes een vaas vilten naar helemaal eigen idee.

Wanneer je de techniek van het naadloos vilten om een mal beheerst zijn er ontzettend veel toepassingen mogelijk om 3 dimensionaal werk te maken zonder dat er iets genaaid hoeft te worden. Tassen, hoeden, sloffen en heel veel meer kan op deze manier gevilt worden

 

Vrijdag 20 maart, 13.00 – 16.00       

Q-vilten. Met de Q-vilt techniek kunnen allerlei verschillende stoffen (bijv. oude lappen, sjaals, kleding) dmv 2 lagen naaldvilt gemakkelijk tot één nieuwe lap gevilt worden. Zelfs stoffen die bij andere vilttechnieken moeilijk vast vilten. Je creëert met allerlei blokjes, stroken of andere vormen je eigen nieuwe dessin. De dikkere stoffen lenen zich prima voor kussens, kleding, tassen enz en met de dunnere stofjes kunnen er ook windlichtjes of lampen gevilt worden. Niet moeilijk wel heel leuk om te doen!

 

Zaterdag 18 april

‘Middeleeuwse’  hoed of muts vilten.  Besloten groep

 

Algemeen

Op deze website zijn voorbeelden en ideeën te vinden van  mogelijke werkstukken. Zie ‘Mijn Viltwerk‘ Ook berichten en foto’s over eerdere workshops.

Deze workshops vinden plaats op de locatie in Ouderkerk aan de Amstel. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom!

Kosten: 30 euro en bij deelname vanaf tweede en volgende workshop(s)  25 euro. Inclusief materialen en koffie/thee. Graag zelf 2 (oude) handdoeken meenemen en een plastic tas/zak.  Er wordt met zeepsop gewerkt; desgewenst een schort meenemen.

Aanmelden en meer info bij Marjolein Hoogendoorn, via www.passievilt.nl of  020 6625923

Workshops en kinderfeestjes in Amsterdam of andere locatie blijven ook mogelijk.

 

Scroll naar boven