Feestelijke Voorjaars Festivals

Textiel festival 2015 - LeidenDe mooie oude binnenstad van Leiden werd rond Hemelvaartsdag 4 dagen lang overspoeld door (vooral vrouwelijke) textiel liefhebbers. Het Textiel Festival 2015  bood op heel veel plekken in de stad zeer afwisselende exposities en activiteiten.  Helaas kon ik maar 1 dag naar Leiden. Je kon je er wel 4 dagen vermaken met de textielroute en het programma..

Ondertussen werd Amsterdam die dagen bedekt onder een laag sneeuw…..Lentesneeuw!!…..veroorzaakt  door de van de iepen af dwarrelende iepenzaden. Dat geeft sowieso  al een feestelijk gezicht en gevoel, maar het wordt nog allemaal feestelijker door het Springsnow Festival wat ter ere van de 75.000 iepen en de lentesneeuw in Amsterdam georganiseerd wordt.

IMG_6894 (1024x682)De Spring Art Expo in de Amstelkerk – waar ook wat 10x10Artist viltwerk van mij hing- is al afgelopen.

Zondag 17 mei was een dag met top sneeuwcondities  en springsnow reiniertoen vond er het evenement ‘lopen  & varen in de Lentesneeuw’  bij de Sloterplas plaats. Ook een dag met afwisselend programma en feestelijke verrassingen.

Donderdag 21 mei is de afsluiting van Springsnow 2015.

Al deze feestelijke evenementen leveren ook weer veel inspiratie op. Lentesneeuw lichtjes-collage

Ik ben in ieder geval al meteen aan het vilten gegaan met de iepenzaden.

Mee gevilt in windlichtjes kan ik nu ’s avonds thuis met de brandende lichtjes ook nog nagenieten van de lentesneeuw 🙂

Scroll naar boven