Vilt workshops Herfst 2014

De workshops op de nieuwe locatie in Ouderkerk aan de Amstel gaan van start.

Vrijdag 5 september starten we met de openings/try-out workshop waarin bloemen gevilt gaan worden. Het belooft een zomerse dag te worden dus er zal zeer waarschijnlijk heerlijk buiten gewerkt kunnen worden.

Daarna volgen er in oktober een workshop 2D-vilten en één met 3D-vilten. In november zullen een vaas vilten en de Q-vilt techniek de onderwerpen zijn.

Voor data en verdere gegevens zie hieronder.

Workshops en kinderfeestjes  in Amsterdam of andere locatie blijven ook mogelijk.

 

Viltworkshops herfst 2014

Workshops Ouderkerk – Herfst 2014

 

Openings/Tryout- workshop vrijdag 5 september

Bloemen vilten. Er zijn veel mogelijkheden om bloemen te vilten. Verschillende materialen en technieken. Een prima manier om kennis te maken met het natvilten, maar ook voor meer ervaren vilt(st)ers genoeg uitdagingen.

 

Vrijdag 10 oktober, 13.00 – 16.00

2D vilten. Deze middag maak je een lap vilt. Prima manier om de natvilt techniek te leren. Er zijn natuurlijk al weer veel mogelijkheden om uit te kiezen. Kleuren, dessins, verschillende soorten wol, extra materialen als versiering. Of misschien al een extra techniek toepassen. Kan allemaal. Van de lap kan bijvoorbeeld een etui, boekomslag of kussen genaaid worden of als versiering op een tas of originele wenskaarten.

 

Vrijdag 24 oktober, 13.00 – 16.00

3D vilten. Deze middag zal het vilten om een mal centraal staan. Wanneer je de techniek van het naadloos vilten om een mal beheerst zijn er ontzettend veel toepassingen mogelijk om 3 dimensionaal werk te maken zonder dat er iets genaaid hoeft te worden. Tassen, hoeden, sloffen en heel veel meer kan op deze manier gevilt worden. We zullen wat kleiner beginnen deze middag.  Bijvoorbeeld een etui of klein tasje, een (wijn)fles hoes of misschien wel een pompoen-lichtje

 

Vrijdag 14 november, 13.00 – 16.00

Q-vilten. Met de Q-vilt techniek kunnen allerlei verschillende stoffen (bijv. oude lappen, sjaals, kleding) dmv 2 lagen naaldvilt gemakkelijk tot één nieuwe lap gevilt worden. Zelfs stoffen die bij andere vilttechnieken moeilijk vast vilten. Je creëert met allerlei blokjes, stroken of andere vormen je eigen nieuwe dessin. De dikkere stoffen lenen zich prima voor kussens, kleding, tassen enz en met de dunnere stofjes kunnen er ook windlichtjes of lampen gevilt worden. Niet moeilijk wel heel leuk om te doen!

 

Vrijdag 28 november, 13.00 – 16.00

Vaas vilten. Voor om een bestaande vaas heen vilt je deze middag een ‘hoes’. Mbv. de 3D techniek met een mal vilt je de gewenste vorm in 1x naadloos. Dus eerst de mal berekenen en dan met gewenste materialen, kleuren en eventuele extra techniekjes een vaas vilten naar helemaal eigen idee.

 

Deze workshops vinden plaats op de locatie in Ouderkerk aan de Amstel. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom!

Kosten: 30 euro per keer, of 25 euro per keer bij het deelnemen aan 2 of meer workshops. Inclusief materialen en koffie/thee. Graag zelf 2 (oude) handdoeken meenemen en een plastic tas/zak.  Er wordt met zeepsop gewerkt; desgewenst een schort meenemen.

Aanmelden en meer info bij Marjolein Hoogendoorn, via ‘Contact’ of  020 6625923

 

Scroll naar boven